eur:
385.89
usd:
356.7
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Botrányhős sztárral és pécsi különítménnyel nyit a Sziget - videók

A Sziget Fesztivál szerdán kezdődő főprogramjában öt nap alatt közel 200 fellépő várja több mint ötven programhelyszínen a látogatókat. A mai nap sztárfellépői között szerepel Lilly Allen, José Padilla, a 30Y, valamint a Kispál és a Borz.

A Nagyszínpad programját délután három órakor a brit I Am X szintipop zenekar nyitja meg, őket fél ötkor a francia Nouvelle Vague követi, akik a 80-as évek szintipop slágereinek bossa novás feldolgozásaival váltak ismertté. A hat órától koncertező spanyol Ska-P rendszeres visszatérő a Szigeten, a ska és a punk hagyományait ötvöző együttest egy brit rockzenekar, a Snow Patrol követi, akik a hétvégén Zágrábban a U2 előzenekaraként is közreműködtek.


Az est programját a Nagyszínpadon az elmúlt évek egyik legsikeresebb fiatal angol énekesnője, Lily Allen zárja.



A Világzenei színpadon délután öt órától a zairei származású So Kamery koncertjét a magyar Napra zenekar fellépése követi, ahol minden bizonnyal elhangzik néhány dal a zenekarvezető Both Miklós tavasszal megjelent Radnóti feldolgozásaiból is. Háromnegyed nyolctól a jiddis melódiákat az elektronikus tánczenével ötvöző brit Oi-Va-Voi zenél, majd a színpad műsora az arizónai Calexico latinos elemekkel keveredő rockzenéjével ér véget.

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt saját helyszínnel rendelkezik az idei Sziget Fesztiválon, ahol fél hattól a Vujicsics együttes, félnyolctól a szerb Braca Teofilovici és a Baklán Strings gitárzenekar valamint Oana Catalina Chitu román énekesnő, a román tangó műfajának egyik utolsó képviselője koncertezik.



Idén első alkalommal a Nagyszínpad korábbi magyar előadói önálló helyszínen lépnek fel. Az MR2 Színpadon a mai nap szintén a pécsi zenekaroké, ahol este hat órától Takács Eszter és a Gumizsuzsi, a 30Y és a Kispál és a Borz koncertezik.



A Fesztivál legnagyobb fedett helyszínén, az A38-wan2 színpadon fél nyolctól a Harcsa Veronika Quartet lép fel, a helyszín ma esti sztárfellépője a brit White Lies rockegyüttes, amely To Lose My Life című számával vált ismertté.



Az elektronikus tánczene kedvelői fél nyolctól a Party Arenában az ibizai chill out hangulatot megidéző José Padilla DJ szettjét hallgathatják meg, késő este pedig a brit klubok iránymutató house zenéit keverő két lemezlovas, Pete Tong és Paul Rogers teszi tiszteletét a Sziget Fesztiválon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×