eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Petőfi emlékút Kecskemétről Budapestre és Segesvárra

Petőfi Sándor halálának 160. évfordulója emlékére Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének vezetésével egy diákcsoport Budapestre utazott, míg egy másik csoport Bányai Gábornak, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének a vezetésével Segesvárra indult pénteken Kecskemétről.

Azokat a diákokat és nevelőiket viszik el az emlékútra, akik a Bács-Kiskun megyében Petőfi Sándor életéről rendezett iskolai vetélkedőkön sikeresen szerepeltek, de Délvidékről, Bácskertesről is érkeztek fiatalok - mondta Lezsák Sándor az indulás előtt az MTI-nek.

Az Országgyűlés alelnöke beszámolt arról, hogy megkoszorúzzák Petőfi szüleinek, feleségének és kisfiának sírját a Kerepesi temetőben, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum emlékkiállítását tekintik meg, utána a parlamenti látogatást tesznek, majd a Pilvax kávéházban megemlékeznek március idusáról is.

Az emléktúra buszköltségét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat fedezi, a Pilvaxban az V. kerületi önkormányzat lesz a vendéglátó, a parlamenti vendéglátást pedig Lezsák Sándor biztosítja.

Kecskemétről egy autóbusszal népes küldöttség indult Segesvárra is, ahol a megyei közgyűlés elnöke, Bányai Gábor emlékezik meg a költőről.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc végnapjaiban 1849. július 31-én Segesvár mellett felmorzsolódott az erdélyi hadsereg. Ebben a csatában tűnt el Bem József segédtisztje, Petőfi Sándor honvédőrnagy, a forradalom és szabadságharc költője is.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×