eur:
389.11
usd:
361.37
bux:
68427.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

ORTT: nem sikerült kiírni a rádiós frekvenciapályázatot

Nem sikerült első nekifutásra kiírnia a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatát az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) - értesült a szerdai ülés több résztvevőjétől a tanácskozás ideje alatt az MTI.

Tájékoztatásuk szerint az MSZP által delegált két tag, valamint az SZDSZ-jelöléssel mandátumot nyert tag (Gyuricza Péter és Ladvánszky György, illetve Tímár János) tartózkodott, míg Szalai Annamária (Fidesz) és Tirts Tamás (KDNP) nem vett részt a döntéshozatalban.

A korábban meghatározott menetrend szerint így jövő hétfőn kísérelhetik meg ismét, hogy kétharmados támogatással közzétegyék a pályázati felhívást.

Ha ekkor sem járnak sikerrel, immáron elegendő lesz egyszerű többséget szereznie az indítványnak. Ekkor azonban vagy rendkívüli ülést hívnak össze vagy csak az ORTT augusztus végéig tartó nyári szünete után szavaznak.

Ez viszont a korábbi nyilatkozatok szerint alapvetően veszélyeztetné, hogy a Sláger és a Danubius Rádió által használt hullámsávok koncessziójának novemberi lejártáig eldőljön, melyik társaság használhatja a következő hét esztendőben - de legfeljebb a most használt analóg technológia leállásáig - e frekvenciákat.

Két hete beszélt arról az MTI-nek nyilatkozva Majtényi László ORTT-elnök, hogy szorosak a pályázat határidői, a menetrendben időtartalék "igazából nincs", noha "lehetnek egyhetes csúszások, de annál több nem".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×