INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Banánemelés, lovagi torna és nyár a hídon - hétvégi programajánló

Infostart / InfoRádió
Nemzetközi Palotajátékok Visegrádon, Bud Spencer és Terence Hill rajongóinak fesztiválja Gárdonyban és Nyár a Lánchídon koncertsorozat Budapesten - többek között ezek a programok várják a kikapcsolódni vágyókat.

Péntek reggel a királyi menettel megkezdődtek a vasárnapig tartó Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok. A lovagi torna erőpróbáin a magyarok mellett öt közép-európai ország vitézei is részt vesznek, de lesz íjászverseny is. A szomjas vendégeket a királyi borudvar várja a három nap alatt. A vár mellett felállított katonai táborban az érdeklődők is kipróbálhatják a lovaglás, az íjászat a lándzsavetés és a csatacsillag-dobás fortélyait. A palotajátékokon lesz még középkori vásár, játszóház, kézműves foglalkozás és vásári komédia, a programkínálatot pedig történelmi táncbemutatók és régizenei koncertek teszik teljessé.

Szintén pénteken kezdődik és vasárnapig tart a harmadik Országos Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál a gárdonyi sportstrandon, ahova a két olasz színész filmjeinek szerelmeseit várják. A rajongók idén is több versenyszámban mérhetik össze tudásukat, de lesznek filmvetítések, kincsvadászat, szinkron-banánemelő, és sör-virsli verseny, idén is keresik Bud Spencer és Terence Hill hasonmásait, a legnépszerűbb filmzenékből és betétdalokból pedig a Spencer Hill Magic Band ad koncertet.

Budapesten péntek este több stílusban is várják különböző koncertek a szórakozni vágyókat. A Benkó Dixieland Band az Óbudai Nyár keretében a Fő téren lép fel este hét órától, a 100 Tagú Cigányzenekar prímáspárbajjal egybekötött hangversenyét este nyolc órától a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartja meg, fél kilenctől pedig a 80-as évek popzenei csillaga, C.C. Catch szórakoztatja a Cafe del Rio közönségét.

A Nyár a Lánchídon programsorozat keretében ezen a hétvégén magyar könnyűzenei együttesek koncerteznek a Roosevelt és a Clark Ádám téren. Szombaton A Kutya Vacsorája, a Pribojszki Mátyás Band, az After Crying és a Pannonia Allstars Ska Orchestra, vasárnap a Técsői Banda, Ferenczi György és a Rackajam, a Zuboly és a Kerekes Band lép föl a híd két oldalán.


A címlapról ajánljuk