eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Verekedő porcelánfigurák: a Jó, a Rossz és a Szépség - nézze meg!

Egy képzőművész divatos tizenévesnek öltöztetett fel antik porcelánfigurákat, amelyek most gyorskaját esznek és mobiltelefonálnak. Barnaby Barford pár fontért vette egy régiségboltban a porcelánalkotásokat, amelyeken, miután kipofozta és átalakította őket, nyolcezer fontért ad majd túl.

Az egyik mű címe például az, hogy "Csináld még egyszer, nem kapcsoltam be!". A "szoborcsoport" azt ábrázolja, amint egy földön fekvő gyereket rugdal egy másik, míg a harmadik filmezi a jelenetet.

Egy másik munka pedig azt mutatja be, amint egy család KFC-kaját eszik, egy fiú graffitit fúj a falra, egy másik gyerek pedig a McDonald's hamburgerét falja.

Barford elmondta, hogy a kollekció A Jó, a Rossz és a Szépség címet kapta, és azt mutatja, hogyan látják az idősebb generációk a mai brit fiatalságot.

A 31 éves londoni férfi elmondta: sokféle reakció érkezett a munkájára. Voltak, akik szörnyűnek találták az alakokat, másik szerint viszont viccesek. De a nagy többségnek tetszett az ötlet, és értették a poént.

Hozzátette: sokakat azért sokkolhatott a dolog, mert régimódi porcelánfigurákat láttak teljesen modern kivitelben, mai dolgokat ábrázolva, ami szokatlan nekik.

Az alkotások jelenleg a londoni Spring Projects galériában vannak kiállítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×