eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Táncoljon egész éjjel és egész nap az Országos Táncháztalálkozón!

Fergetes, egész éjszakás táncház várja szombat éjjel a XXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár látogatóit a Petőfi Csarnokban. Vasárnap pedig egész nap tánctanítás és táncház lesz a Papp László Sportarénában. Eközben rengeteg előadás, filmvetítés és bemutató, valamint folkkocsma várja az érdeklődőket.

Pénteken kezdődött a Papp László Sportarénában a XXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár. Aznap este a Hagyomyányok Házában volt gálaműsor. Szombaton. április negyedikén délelőtt tíztől este tíz óráig tart a program, a rengeteg koncert, előadás van, hangszerekkel lehet ismerkedni. A fő esemény azonban az este tíztől hajnali ötig tartó táncház, amit nem az arénában, hanem a Petőfi Csarnokban rendeznek.

Virágvasárnap, április ötödikén tíztől este hatig folyamatosan táncház és tánctanítás folyik majd a Sportaréna küzdőterén, valamint népművészeti vásár, kézműves foglalkozások és játszóház is lesz. Este héttől föllép a pápai Vadvirág Néptáncegyüttes, majd a hamincéves Dűvő zenekar lemezbemutató koncertjét hallgathatják meg, hogy aztán a Honvéd Táncszínház mezőségi táncokat adjon elő. Vasárnap este háromnegyed tíztől fél tizenkettőig össznépi mulatság zárja a találkozót. A teljes műsort itt tekintheti meg.

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek közreműködésével, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében. Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 1982 óta minden év tavaszán a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében várja az élő népművészet kedvelőit.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×