eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Már alig van jegy a Tavaszi Fesztiválra

A népszerűségében popsztárokkal vetekedő hegedűművész, Joshua Bell nyitja meg március 20-án az idei Budapesti Tavaszi Fesztivált, amelyre a jegyek 78 százaléka már elkelt. Vannak ingyenes események is, a legdrágább jegy viszont 22 ezer forint.

Gondot jelent a Budapesti Tavaszi Fesztivál a szervezőinek a forint árfolyamváltozása, amely mintegy 50 millió forinttal növelte a korábban lekötött fellépések tervezett költségeit - közölte Zimányi Zsófia fesztiváligazgató. Emiatt le kellett mondani a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyét és a szentpétervári Tyeatr Licegyej egyik előadását. A fesztivál idei költségvetése majdnem 1,4 milliárd forint.

Az eseménysorozatba két japán napot is iktattak a szervezők, a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. évfordulója alkalmából. Március 21-én és 22-én is fellép a Tokiói Kamaraopera A hold és a tigris című előadással.

Az április 5-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál másik kiemelt vendége az Európai Unió soros elnöke, Csehország, amelynek kultúrájába egyebek között a kiemelkedő szecessziós mester, Alfons Mucha kiállítása ad betekintést a Szépművészeti Múzeumban, de lesz kortárs fotókat bemutató tárlat, több balettelőadás és fellép a Prágai Rádiózenekar is.

A fesztiválhoz idén a Nemzetközi Színházi Fesztivál is társul, amelynek keretében 17 előadást láthatnak a nézők a Nemzeti Színházban, a többi mellett a Lear királyt, a Szentivánéji álom című darabot, valamint A Pál utcai fiúkat láthatják a nézők.

Érdekességnek számít a tudományos szocializmus alapkötetének, A tőkének a színpadra állítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×