eur:
389.11
usd:
360.64
bux:
68072.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meditációs iskolát nyitott a kitüntetett Donovan és David Lynch - videóval

Francia kulturális elismerést kapott Donovan, a hatvanas évek egyik hippi dalospacsirtája, aki egy szál gitárral indult a világ megmentésére. Azóta úgy megszedte magát, hogy nemrég meditációs iskolát nyitott David Lynch-csel, a híres rendezővel közösen.

Rangos kulturális díjat kapott a francia kormánytól Donovan, a hatvanas évek híres bárdja. A hippik ikonját, olyan slágerek szerzőjét, mint a Mellow Yellow, a Hurdy Gurdy Man, vagy épp a Sunshine Superman, az Irodalom és a Művészetek Rendjének Viselője címmel tüntették ki.

A medált a francia kulturális miniszter, Christine Albanel tűzte fel Donovan hosszú, sötétlila bársonykabátjára. Mint az énekes mondta, úgy veszi, ezzel elismerték, hogy nem csupán szórakoztató művész, hanem dalaival közelebb hozta a költészetet a tömegekhez. A kitüntetést ugyanakkor apjának is ajánlotta, minthogy ő volt az, aki rendszeresen verseket olvasott fiának.

Az elismerést a Midem zeneipari konferencia keretében adták át. Donovan beszédében hozzátette, Nagy-Britanniának is nagyobb figyelmet kellene szentelnie a művészeteknek. Bár, tette hozzá, egyeseket jobban elismernek külföldön, mint a saját hazájukban.

A 62 éves Donovan az egyik első folk-rock sztár volt a hatvanas években. Most David Lynch-csel, a híres rendezővel dolgozik egy meditációs iskolán, ahol a tanulók koncentrációs képességét fejlesztenék. Naponta hatvanezer diák meditál reggel és délután tíz percet, ami Donovan szerint csökkenti a félelmet, a haragot és a kételyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×