eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dzsesszkoncert vagy reneszánsz vígasságok? - programajánló

Reneszánsz Vígasságok a Várban, májusfa a Hősök terén, koncertek a Pesti alsó rakparton és a Tabánban - programok május 1-jére.

Május 1-je 2004 óta az Európai Uniós csatlakozás évfordulója is, ehhez kapcsolódik a Hősök terén a Mindenki Májusfája címmel megrendezett állami megemlékezés. Az Európai Unió zászlajának 12 csillagát jelképezve, a szervezők reggel 9 órától óránként egy-egy májusfát állítanak, emellett egész nap kézműves foglalkozások és táncoktatás, este fél 9-kor pedig rövid tűzijáték várja az idelátogatókat.

Szintén az uniós csatlakozásról emlékezik meg az Európa Jazzhíd - Budapest Jam 2008 koncertsorozat a Pesti alsó rakpart Vigadó tér előtti részén. Délelőtt 11 órától este 9-ig többek közt a Kaltenecker Trio, a Tzumó Quintett, a Babos Quartet, a Szakcsi Trió és Modern Art Orchestra lépnek fel, de a magyar művészek mellett több külföldi zenész is játszik majd. Este 9 után a koncertek a Colombus állóhajón folytatódnak a Szakcsi Jr Trió és a Trio Midnight fellépéseivel.

Az idei május elseje sem múlhat el hagyományos tabáni koncert nélkül. Délután háromtól először a Kormorán, majd Török Ádám és a Mini lép fel, öt órától Deák Bill Gyula, majd a harminc éves Hobo Blues Band zenél, végül a Beatrice és a Korál koncertjével zárul a tabáni program.

A budai Várban Mátyás király és Podjebrád Katalin 1461 májusában tartott esküvőjéről emlékeznek meg a Budavári Reneszánsz Vígasságok keretében. A szombatig tartó rendezvények között a megszokott kézműves foglalkozások és kirakodóvásár mellett a délután folyamán szentmise és esküvői menet, reneszánsz divatbemutató, lovagi torna valamint népzenei és régizenei koncertek várják az érdeklődőket.

Budapest környékén a szentendrei Skanzenben szintén Mátyás-kori alkotónapot rendeznek, a piliscsabai Pázmány Egyetem Majálisa keretében pedig könnyűzenei koncerteket és folklór programokat tekinthetnek meg az arra járók; a környékbeli néptáncegyüttesek mellett fellép többek közt a Kaláka, a Quimby és a Heaven Street Seven.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×