eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Száz új kötettel jeletkezik 2008 első felében az Európa Könyvkiadó

Mintegy száz új kötet megjelentetését tervezi a jövő év első felében az Európa Könyvkiadó. Többek között William Golding, Mihail Bulgakov, Milan Kundera és Umberto Eco nagy sikerű regényei látnak újra napvilágot.

Lisey története, Halál a Führer-bunkerben, Tigrisláz, A megmaradt világ - ez csak néhány cím az Európa Könyvkiadó jövő év elso felére tervezett könyvei közül.

Emellett a boltokba kerül számos magyar- és világirodalmi klasszikus, de krimik, történelmi munkák is helyet kapnak a megjelentetni kívánt művek között.

A szerzői sorozatokban William Golding, Mihail Bulgakov, Milan Kundera és Umberto Eco nagy sikeru regényei látnak újra napvilágot.

A Bulgakov-életműsorozatnak a negyedik része kerül a polcokra: a Színházi regény Bulgakov Művész Színház-beli segédrendezoként eltöltött éveit dolgozza fel, míg a Moliére úr élete a francia drámaíró életét tárja az olvasó elé.

A Nobel-díjas William Golding öregkori trilógiáját is újra kiadja az Európa. Új kötetekkel bővül a Stefan Zweig, Truman Capote és Csingiz Ajtmatov műveit bemutató széria. A világhír kirgiz író, Csingiz Ajtmatov tízéves szünet után jelentkezett új művel: luxemburgi és brüsszeli nagykövetként eltöltött ideje után Amikor leomlanak a hegyek címmel írt történetet a féltékenységről.

Mario Frank német történész a Harmadik Birodalom végnapjait idézi meg Halál a Führer-bunkerben című könyvében. A csaknem ötszáz oldalas kötetben a szerző az utolsó tíz nap történéseit eleveníti fel.

Újra kiadják James Joyce-nak gyermekkori élményekből táplálkozó novellagyűjteményét, a Dublini emlékeket is. A kötet Gergely Ágnes Kossuth-díjas költő és műfordító, valamint Papp Zoltán fordításában, javított változatban lát napvilágot.

A 12 kötetesre tervezett Kosztolányi-sorozatban jelenik meg újra az Édes Anna című mű, míg Móricz Zsigmondtól a Pillangó kerül új nyomtatásban a boltokba. Először olvasható magyarul Vladimir Nabokov regénye, a Gyér világ.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra időzíti a kiadó a kínai költészet három nagyjának verseit tartalmazó kötetet, ugyanis Az áprilisi könyves seregszemlén Kína lesz a díszvendég. A kötet érdekessége, hogy a kínai versek közül néhány Weöres Sándor fordításában jelenik meg.

A könyvfesztivál újdonsága lesz még az orosz sakknagymester, Garri Kaszparov kötete, a Hogyan utánozza az élet a sakkot című írás.

A jövő évben emellett még számos könyvet gondoz a kiadó, így Agatha Christie-köteteket, egy J.R.R Tolkien-újdonságot, Szabó Magda könyveinek újabb kiadásait, valamint ismert és kevésbé ismert alkotók munkáit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×