eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Még egy sztrárnak sem áll jól, ha a bevándorlókat szidja

A Smiths egykori énekese bepereli a New Musical Expresst, amiért nem kért bocsánatot tőle egy cikkért, amely a zenész bevándorlással kapcsolatos nézeteit boncolgatta. Az NME közölte: jogászaik vizsgálják az ügyet.

A lap amiatt kritizálta Steven Morrisseyt, mert állítólag azt mondta egy riporternek, hogy Nagy-Britannia a sok bevándorló miatt elvesztette identitását.

A New Musical Express szerint az énekes a többi között kijelentette: "Habár semmi bajom nincs a külföldiekkel, azt kell mondanom, minél nagyobb léptékű a beáramlásuk, annál több tűnik el a brit identitásból. Tehát az ár, amit fizetni kell, hatalmas".

Németország tökéletesen német maradt, és Svédország is megőrizte sajátosságait. De ha Angliába utazol, akkor elképzelésed sincs, hogy melyik országban jársz - tette hozzá állítólag az énekes.

A 48 éves Morrissey az elmúlt tíz évet Rómában és Los Angelesben töltötte. A zenész nyilvánvalóan arra a kérdésre válaszolt, hogy elképzelhető-e visszatérése az Egyesült Királyságba.

Egy következő interjúban, amely ezekkel a megjegyzéseivel foglalkozott, a zenész közölte: amit mondott azt lehet úgy értelmezni, hogy ő a bevándorlás robbanásszerű növekedése miatt nem szeretne Angliában lakni, de ez egyáltalán nem lenne igaz.

Más okok miatt találnám nehéznek ott az életet, így a magas árak és a feszültség miatt - mondta Steven Morriessy.

Állítólag ehhez hozzátette: nem gondolja, hogy kijelentései "gyújtó hatásúak" lettek volna, mindössze egy tényt állapított meg.

A vitatott cikk szerzője, Tim Jonze szabadúszó újságíró közölte: nem fogadja el az énekes kommentárját, és azokat sértőnek tekinti.

Hozzátette: már kérte, hogy a nevét távolítsák el a lap internetes oldaláról, mert a cikkét átírták.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×