eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mick Jagger: "A Stones nem imádkozik: iszik"

Kedden jelent meg Mick Jagger első válogatásalbuma, melyet kizárólag szólólemezeiből állított össze a Rolling Stones énekese. A BBC brit közszolgálati médium honlapja ennek kapcsán lehetőséget adott olvasóinak arra, hogy kérdezzenek a rocklegendától. Válogatásunk második részében Mick Jagger a magánéletét érintő kérdésekre válaszol.

Öregebb vagy, mint az apám, aki 60 évesen alig bír felkelni a heverőről egy 48 órás átdolgozott hét végén. Tudnál neki pár tanácsot adni, miként nyerjen vissza némi energiát és pörögjön tovább?

Hosszú hétnek hangzik. Talán Franciaországba kellene költöznie. Dolgozzon kevesebbet. Talán elég lenne heti 30 órát dolgoznia, többet eljárnia szórakozni, elvihetné például táncolni a lányát. Meg kellene erre tanítanod. Ez segítene.

Szerinted mivel foglalkoznál ma, ha a hatvanas években nem jönnek be a dolgok - a Stones egy sikertelen blueszenekar lenne, vagy mondjuk a BBC-ben lennél gazdasági tudósító?

Alighanem valami hasonlót csinálnék. Vagy Afrikában próbálnék segíteni egy padlón lévő gazdaságon. Ki tudja? Vagy lehetnék egy kiöregedett balett-táncos rossz térdekkel.

Miként telnek a napjaid, amikor nem turnézol a Stones-szal? Hogyan néz ki egy átlagos napod?

Mint mindenki másnak, tényleg. A lehető legtovább alszom, a lehető legkésőbb megreggelizem, egy kicsit edzek, elmegyek sétálni, olvasgatok. Ez egy valódi pihenőnap, mondjuk vasárnap. Elmegyek ebédelni a gyerekekkel. Elmegyek táncolni. Tényleg ennyi az egész.

Sir Mick, valóban úgy érzi, hogy megérdemelte a lovagi címet?

Nem igazán az én feladatom azon aggódni, hogy megérdemeltem-e. Vagy adják, vagy nem. "Kedves Õfelsége, engedje meg, hogy visszaküldjem a lovagi címet, mert igazából nem érdemlem meg!" Nem hiszem, hogy az emberek ilyet tennének. Jó érzés, hogy kitüntettek.

Énekeled a saját dalaid a fürdőszobában?

Énekelek, persze - de nem a saját dalaim. Az a helyzet a fürdőszobai énekléssel, hogy soha nem tudod, mi jut majd az eszedbe. Lehet olyan, amit a rádióban hallottál, vagy bármi, ami évek óta eszedbe sem jutott.

Egyszer a tévében láttam egy interjút, amiben valami olyasmiről beszéltél, hogy mindig imádkoztok koncert előtt. Ez minden bulira érvényes? Kihez imádkoztok?

Ez alighanem vicc lehetett, mert valóban vannak olyanok, akik imádkoznak. Ugyanakkor aligha van még egy zenekar, amelynél kisebb lenne az esély a koncert előtti imára, mint a Stones. Esetleg iszunk valamit koncert előtt. Az ima elég valószerűtlenül hangzik.

Mi van az iPododon?

Nyolcvan giga mindenféle. Nemrég vettem egy újat. Minden elképzelhető zene megtalálható rajta. Letöltéskor furcsa osztályozást használnak, Bing Crosbyt például a világzene alatt találtam meg.

Milyen céljaid vannak még?

Nos, még soha nem rendeztem filmet, úgyhogy azt szívesen megtenném.

(Az interjú első, szakmai kérdéseket feszegető részét ide kattintva olvashatja el!)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×