eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elment a tévés szatíra atyja

Elhunyt Ned Sherrin, akinek Ilyen volt az elmúlt hét (That Was The Week That Was) című műsora először vitte tévéképernyőre a brit szatírát. A 76 éves tévés-rádiós tavaly óta küzdött torokrákkal.

Ned Sherrin Somerset grófságban született, és bár jogot tanult, 1955-ben televíziós producerként kezdett dolgozni az ATV-nél, majd két évvel később a BBC-hez szerződött.

Az alkotó az Ilyen volt az elmúlt hét című, szatirikus showműsorra volt a legbüszkébb, amelyet a legjobb időszakában 12 millióan néztek, két szezon után azonban nem folytatták a sugárzását.

A közszolgálati televíziót 1966-ban hagyta el, ezután tíz filmet jegyzett producerként; több dalt, három regényt, két novelláskötetet és számtalan televíziós és rádiós játékot írt.

1986-tól szerepelt a Radio 4 Loose Ends című adásában, amely elegye volt a komédiának és a beszélgetésnek. Ennek is köszönhetően évtizedeken keresztül az övé volt Nagy-Britannia legkedveltebb hangja. Az Egy este Ned Sherrinnel című egyszemélyes show-jával öt éven keresztül járta az országot.

Tavaly októberben rekedtsége miatt fordult orvoshoz. A szakemberek először arra gondoltak, hogy a megfázás szövődményéről van szó, ám a diagnózis később torokrákra változott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×