eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Pécsen lép fel José Carreras

Pécsett ad koncertet José Carreras világhírű spanyol tenorista augusztus 30-án. A spanyol énekes a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 programsorozat felvezetéseként lép színpadra a Pannon Filharmonikusokkal, a város zenei életének képviselőivel, valamint pécsi kötődésű szopránénekesekkel.

A koncerten fellép Sabiona Puertolas spanyol szopránénekes is - mondta el az InfoRádióban Kapás Szabolcs, a Pécsi Rendezvényszervező Kht. ügyvezető igazgatója.

A Mediterrán Est elnevezésű programban a népszerű operaáriák mellett a legkedveltebb spanyol, olasz és nápolyi dalok is felcsendülnek. A koncertet David Giménez, José Carreras unokaöccse vezényli.

A pécsiek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy messzire vigyék a város hírnevét. Épp ezért igyekeznek bemutatni Pécset a tenoristának, sőt, azt tervezik, hogy Villányba is elviszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×