eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szenzáció: Stohl András és Schell Judit együtt

Stohl András és Schell Judit főszereplésével, valamint Básti Juli, Szarvas József, Benedek Miklós és Hollósi Frigyes közreműködésével mutatják be Szomory Dezső: Hermelin című színdarabját május 12-én a Nemzeti Színházban. Balikó Tamás, az előadás rendezője elmondta: a jellegzetes századeleji miliőben játszódó mű egyszerre groteszk, humoros és szívbemarkoló.

Szomory Dezső meghatározó, de kevésbé ismert szerzője a magyar drámairodalomnak - mondta az InfoRádiónak az előadás rendezője. Balikó Tamás hozzátette: sokan vélik azt, hogy a Hermelin című darabbal indult el a 20. századi magyar színpadi drámairodalom.

Izgalmassá teszi a darabot, hogy színházi emberekről szól - emelte ki a rendező. Hangsúlyozta: a szerelmi történetre épülő mű groteszk, humoros és sokszor szívbemarkoló.

Balikó Tamás elmondta, hogy a Hermelinnek jellegzetes századeleji hangulata van, amelyet a díszletekkel, ruhákkal és a színészi játékkal is remekül lehet visszaadni.

A darabban megfogalmazott kérdések örökérvényűek - hangsúlyozta a rendező. Hozzátette: átsugárzik ez az életérzés a szövegen, és ez kortárssá teszi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×