eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Paul McCartney megverte Stinget

Hiába fanyalogtak a komolyzene purista hívei, az ítészek ezúttal Sir Paul McCartney Ecce Cor Meum (Nézd a szívem!) című művét találták az idei év legjobb klasszikus lemezének. A vert mezőnyben szerepel Sting 16. századi zenét tartalmazó albuma is.

Latinul és angolul énekelnek Sir Paul McCartney Ecce Cor Meum (Nézd a szívem!) című klasszikus lemezén, amely a kritikusok korábbi fanyalgása ellenére elnyert a Brit Awards az év klasszikus lemeze díját.

"Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a díj. Ha gyerekként Liverpoolban valaki azt mondta volna nekem, hogy egy nap a Royal Albert Hallban (az egyik legnagyobb presztízsű komolyzenei koncertpalota a világon - a szerk.) veszek át díjat, akkor nem hittem volna el. Milyen büszke lett volna édesanyám és édesapám, ha tudomást szereznek róla!" - fogalmazott a meghatódott egykori Beatles-tag.

Sir Paul McCartney tavaly megjelent lemezét részben rákban elhunyt első felesége, Linda emlékére írta. A művel kapcsolatban több erősen fanyalgó kritika is megjelent, mások ugyanakkor azért dicsérték, mert ismét ráirányította a figyelmet a klasszikus zenére és divatosabbá is tette azt.

Az Év lemeze díjat a Classic FM rádió hallgatói szavazatai alapján osztották ki. Sir Paul McCartney vetélytársai között szerepelt Sting is, aki 16. századi lantzenéjével érdemelte ki a jelölést.

Nem ez az első eset, hogy alapvetően nem klasszikus zenével foglalkozó szerző lemezét jelölik a díjra. A Pink Floyd egykor gitárosa, Roger Waters például tavaly került fel a jelöltek közé, míg a klasszikus zene techno változatát játszó William Orbit 2001-ben részesült a megtiszteltetésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×