eur:
388.82
usd:
361.2
bux:
68536.16
2024. május 7. kedd Gizella

Luc Besson: Budapest az öt kedvenc városom között van

Rendszeresen járok Budapestre - mondta az InfoRádiónak Luc Besson, aki Arthur és a villangók című filmjének december 28-i bemutatója előtt érkezett Magyarországra.

- Az Arthur és a villangók című filmet megelőzte az azonos című népszerű mesekönyv, amelyet szintén ön írt. A filmet egy héttel ezelőtt mutatták be Franciaországban, ahol már több nézettségi rekordot megdöntött. Számított ekkora sikerre?

- Amikor a könyvet írtam, nem is sejtettem, hogy ekkora siker lesz. Ez volt az első könyvem, nem voltak elvárásaim vele kapcsolatban. Először a film forgatókönyvét írtam meg, majd utána a mesekönyvet, hogy az emberek tudják, min is dolgozunk. Igen meglepett a siker, nagyon-nagyon boldog voltam, és sok bátorítást adott a film befejezéséhez, hiszen ha a könyv tetszett az olvasóknak, biztos voltam benne, hogy a film is tetszeni fog. Örülök neki, hogy először könyv formában adtuk ki, mert öt évig tartott a film elkészítése, és ez nem volt könnyű. Szükségünk volt a közönség támogatására.

- Egy film megrendezésekor mi az, amit mindig szem előtt tart, ami kihívást jelent az ön számára?

- Nehéz, hogy megtartsam a művészi szabadságomat, hogy a kritikák ne befolyásoljanak, és mások ne gyakoroljanak rám nyomást. Sok energiát és időt felemészt, hogy megvédd magad, hogy láthass, hallhass, hogy használd az érzékszerveidet. Megörökíted magad körül az életet, a társadalmat, azt, amit egymás között beszélünk az életről, a filmjeinkről, aztán mindezt művészként megemészted, és beleülteted egy filmbe. Az emberek mindenféle nyomást gerjesztenek: "jaj, most ilyen filmet csináltál, ezentúl óvatosnak kell lenned", vagy "a következő filmednek is sikeresnek kell lennie", vagy "megcsinálod a Nikita, a bérgyilkosnő második részét?". Nehéz emellett megmaradni önmagadnak: egyszerűnek, és mégis nyitottnak. Ez sok időt felemészt.

- Van valamilyen kapcsolata Magyarországgal? Dolgozott már magyar művészekkel?

- Általában nem kérem el az útlevelét annak, akikkel együtt dolgozom, így valószínűleg tudtomon kívül dolgoztam már magyarokkal. Budapestet nagyon-nagyon szeretem, többször jártam már itt. Például mindig eljövök a Forma-1-es versenyekre, és egyszer a barátaimat is meglátogattam, akik itt forgattak. A város egyszerűen gyönyörű: az öt kedvenc városom között szerepel, az emberek pedig nagyon kedvesek hozzám.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×