eur:
396.29
usd:
367.35
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Luc Bessonon úrrá lett a kedvesség

Arthur és a villangók a címe Luc Besson francia rendező legújabb filmjének, amelynek magyarországi, december 28-ai bemutatóján a rendező is jelen lesz.

Luc Besson legújabb rendezése egy mesefilm, amelynek főhőse Arthur, egy tízéves kisfiú, aki kalandos utazásra indul, hogy megmentse nagyszülei házát a pusztulástól.

Mindebben segítségére vannak a villangók, kedves aprócska lények, akiket Arthur korábban nagypapája varázskönyvéből ismert meg.

A kalandos és látványos film Patrice Garcia rajzoló ötletéből született, akivel Luc Besson már az Ötödik elem című filmje kapcsán is együtt dolgozott.

A történetet maga a rendező írta, amelynek könyvváltozata Franciaországban már nagy sikert aratott. Az alkotók eredetileg élő szereplőkkel képzelték el a filmet, majd később a 3D-s animáció és az élő szereplők ötvözetére esett a választásuk.

"Azt hiszem, amikor az ember még fiatal, szeretne bizonyítani. A filmjeivel helyet akar szorítani magának az idősebbek közt. Az idő haladtával, ahogy közeledik a karriered vége, egyre inkább egyfajta kedvesség lesz rajtad úrrá, és visszafordulsz a fiatalok felé. Ez így természetes. Akik előttem voltak, lassan meghalnak, így muszáj nekem is hátrafordulnom" - válaszolt Luc Besson arra a kérdésre, hogy miért rendezett mesefilmet.

A mese szereplői a rendező szívéhez nőttek. Luc Besson arról is nyilatkozott, hogy mennyire alapul a film a saját emlékein.

"Arthur a történet elején két bőrönddel indul el, ezek közül egyik az enyém, ebbe sok emlékemet beletettem. Azt hiszem, elég gyakori, hogy az elfoglalt szülők a nagyszülőkre bízzák a gyerekeiket. Emlékszem, hogy ilyenkor néha szomorú és magányos voltam, mert hiányoztak a szüleim" - mondta a rendező.

Hozzátette: "Nem nagy dolog, de így két hét is nagyon hosszúnak tűnhet".

"Volt egy csodás kutyám is, Szókratésznek hívták, minden titkomat elárultam neki, de ő soha, egyszer sem fecsegte ki azokat. Amikor nem volt tévé, Internet, videójáték, ha játszani akartunk, fogtunk pár kavicsot, egy fadarabot, a fából lett a hajó, mi pedig a kalózok. De szúnyogon például sosem repültem, és hercegnőt sem vettem soha feleségül... Na jó, talán egyszer" - mondta Luc Besson.

A film szereplőinek számos énekes kölcsönözte a hangját, így Madonna, David Bowie és a rapper, Snoop Dogg, de olyan színészek is közreműködnek a filmben, mint Harvey Keitel, Robert DeNiro és Mia Farrow.

A színészekkel való közös munkáról Luc Besson a következőket mondta:

"Sokan megkérdezték, nehéz volt-e Madonnával, David Bowie-val, és a többiekkel együtt dolgozni. Valójában nekem úgy tűnt, minél nagyobb személyiségek, annál könnyebb a munka. Nem véletlenül lettek ilyen nagy művészek. Mindegyikük nagyon jól formálja a hangját, ötletben gazdagok. Egy fiatal színésszel, akinek nincs tapasztalata, sokkal nehezebb, mert megijednek, hogy velem kell dolgozniuk, aztán ki kell vinnem őket a konyhába, és ennünk kell valamit, hogy megnyugodjanak."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×