eur:
393.3
usd:
367.94
bux:
65897.55
2024. április 24. szerda György

Mediawave majálissal

Idén is nemzetközi filmfesztivállal és jazz, illetve etnozenei különlegességekkel várja a Mediawave a látogatókat. A Fényírók Fesztiválját április 28. és május 6. között rendezik meg Győrben és környékén, május 1-jén pedig külön majálisra várják a látogatókat.

Hagyományosan két fő műfajra: a filmre és a zenére koncentrál az idei fesztivál is.

A nemzetközi filmversenyre mintegy 60 országból neveztek animációs, kísérleti, kisjáték- és dokumentumfilmeket - mondta az InfoRádiónak Durst György, a Médiawave Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A fesztivál másik fő vonulatát az idén is a jazz, az improvizatív és az etno-, illetve népzene adja. Fellép például az amerikai jazz élvonalába tartozó Dave Holland bőgős kvintettje, és eljön Magyarországra William Parker is.

Azokat is várják azonban Győrbe, akik az underground vagy az elektronikus zenét szeretik, de a blues és a latin zene kedvelőire is gondoltak a szervezők: a győri főtéren felállított cirkuszi sátorban a két stílus angliai, jamaikai és egyesült államokbeli képviselői is fellépnek.

A Fényírók Fesztiválja alatt lesz nemzetközi cirkuszi bemutató, utcaszínház és bábszínház, május 1-jén pedig egy hagyományos majálisra várják a komáromi várerődbe az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×