eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Márai Sándor megszólal

Április 11-e, a költészet napja nem csak József Attila születésének 101-dik, de Márai Sándor születésének is 106-dik évfordulója. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ezen alkalomból egész napos Márai-programot rendez.

"Köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam..." - Egy nap Márairól címmel tartanak április 11-én rendezvényt a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A rendezvényen bemutatják a Márai Képesalbumot, "Barátságos arcot kérek!" címmel, és részleteket hallhatnak majd az érdeklődők a megjelenés előtt álló Teljes Napló anyagából. A programban szerepel az író külföldi sikereinek elemzése, valamint egy előadás a Szabad Európa Rádióban elhangzott tárcáiról, eredeti Márai hangfelvételekkel.

A nap zárásaképpen "Egy úr Velencéből" című színpadi játékának felolvasó színházi változatát láthatják az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×