eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Robbie Williams rekordot dönthet

Nyilvánosságra hozták a legjelentősebb brit könnyűzenei díj, a Brit Awards jelöltlistáját, melynek egyik szenzációja, hogy Robbie Williams történelmet írhat, ha ismét a legjobb brit férfi előadónak választják. Az énekesnek ugyanis ez lenne a 15. elismerése a díj történetében. A legnagyobb nyertesek az egyaránt öt kategóriában jelölt James Blunt és a Kaiser Chiefs lehetnek.

A Brit Awards történetének legsikeresebb előadója lehet február közepén Robbie Williams, amennyiben elnyeri a legjobb brit férfi előadó díját. Az énekesnek ez lenne a 15. elismerése, amire még soha nem volt példa.

Ám nem Robbie Williams lehet a Brit Awards legnagyobb idei nyertese, hiszen a tavaly berobbant volt katona, James Blunt öt kategóriában kapott jelölést, csakúgy, mint a Kaiser Chiefs nevű együttes.

James Blunt (akinek You’re Beautiful című száma az év egyik legnagyobb slágere volt a szigetországban) többek között a legjobb férfi előadó és a legjobb album kategóriában is jelölt.

A Kaiser Chiefs nevű együttes szintén öt jelölést kapott, ami – legalábbis Ricky Wilson énekes szerint – még őket is meglepte. „Nem állítom, hogy nem vagyunk megdöbbenve, de nem hiszem, hogy James Blunt lenne a legnagyobb vetélytársunk – olyanok vagyunk mint a tűz és a víz” – fogalmazott az énekes.

A nagy esélyesek között tartják számon a négy kategóriában jelölt Coldplay-t, illetve a három díjra is esélyes Madonnát.

Két kategóriában jelölt az egyik nagy visszatérő, Kate Bush, aki 12 év után tavaly adott ki új lemezt, illetve a U2, amely ír banda lévén csak a nemzetközi kategóriákban kaphatott jelölést.

A Brit Awards-gálára február 15.-én kerül sor. A házigazda immár második egymást követő alkalommal az egyik legnépszerűbb brit másorvezető, Chris Evans lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×