eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Halálra szúrt egy támadó egy japán kisfiút egy kínai városban

Késes támadó szúrt meg Kínában egy tízéves japán kisfiút, aki csütörtökön a kórházban belehalt sebesüléseibe - közölte a japán külügyminiszter.

A fiút iskolába menet támadta meg egy 44 éves férfi a dél-kínai Sencsen városban szerda reggel. A fiú a sencseni japán iskola diákja volt. A támadót a helyszínen őrizetbe vették a kínai hatóságok közlése szerint.

"Rendkívül komolynak tekintjük az esetet" - jelentette ki Kamikava Jóko japán külügyminiszter. Hozzátette: Tokió azt kérte Kínától, hogy adjon részletes felvilágosítást az incidens körülményeiről, illetve hogy hozzanak szigorú biztonsági intézkedéseket.

A támadás napján, szerdán volt az évfordulója annak az 1931-es mandzsúriai szabotázsakciónak, amely háborút robbantott ki Kína és Japán között.

Nem ez volt az első eset, hogy japán oktatási intézmény közelében történt támadás Kínában. Júniusban egy férfi a kelet-kínai Szucsouban egy japán iskola által használt buszt támadott meg. Abban az incidensben egy kínai állampolgár halt meg, aki testével védelmezett egy japán nőt és a gyerekét a támadótól.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×