eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
Leopárd. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

A saját gazdáját tépte szét egy leopárd Szlovákiában

Leopárd ölte meg tulajdonosát egy szlovákiai magánállatkertben - közölte pénteken a besztercebányai rendőrfőkapitányság hivatalos Facebook-oldalán

A tájékoztatás szerint a 63 éves férfit élettelenül találták a leopárdok számára fenntartott körbekerített területen Jecenye faluban.

Egyelőre nem világos, mi vezethetett a szerencsétlenséghez, ugyanakkor nem áll fenn veszély a nyilvánosság számára. Az STVR közszolgálati televízió falusiakra hivatkozó jelentése szerint

a 63 éves férfi egyedül működtette magánállatkertjét, s már a történteket megelőzően is voltak olyan aggályok, hogy ez meghaladhatja erejét.

Mintegy húsz különböző háziállatot, illetve vadállatott tartott, köztük több majomfajt, ragadozómadarakat, különböző kutyafajtákat. Egyedül gondoskodott az állatokról, ahogy a látogatókról is.

Szlovákiában az utóbbi időben megszigorított törvények ellenére továbbra is működnek kisebb magánállatkertek. A mostanihoz hasonló balesetek is előfordultak már: egy éve egy oroszlán ölte meg tulajdonosát.

Címlapról ajánljuk
Prószéky Gábor: néhány dologban lekörözi a PULI a ChatGPT-t

Prószéky Gábor: néhány dologban lekörözi a PULI a ChatGPT-t

Azok a nyelvek lesznek túlélők, amelyeket a digitális világban is rendszeresen használnak, és a magyar szerencsére ilyen nyelv – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója. A Széchenyi-díjas matematikus, nyelvész beszélt arról is, hogy kifejlesztették a magyar ChatGPT-t, a PULI-t, amely több tízmilliárd szóval dolgozik, és sokkal jobban ismeri a magyar kultúrát, mint az OpenAI terméke.

Izrael megelőző csapást mért Libanonra, a Hezbollah Észak-Izraelt támadta

Az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap helyi idő szerint reggel 5 óra előtt megelőző támadást indított Dél-Libanonban, majd rövid időn belül a libanoni síita Hezbollah mozgalom több mint háromszázhúsz lövedéket és drónt indított Izrael északi része felé, válaszul Fuad Sukr július 30-i célzott kivégzésére Bejrútban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×