eur:
394.53
usd:
358.5
bux:
71968.83
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Klímaaktivisták zavarták meg több németországi repülőtér működését. Forrás: X / Letzte Generation
Nyitókép: Forrás: X / Letzte Generation

Már megint komoly bajt okoztak a német klímaaktivisták - videó

Több németországi repülőtér működését zavarta meg az Utolsó Nemzedék elnevezésű szélsőséges csoport. Két helyen felfüggesztették a fel- és leszállásokat.

Az Utolsó Nemzedék környezetvédő csoport közleményben jelentette be, hogy két-két aktivistája hajnali 5 órakor az aszfalthoz ragasztotta magát négy repülőtér gurulóútjain, Berlinben, Köln/Bonnban, Stuttgartban és Nürnbergben. A figyelemfelkeltő és fényvisszaverő narancssárga mellényt viselő aktivisták transzparenseket bontottak ki olyan jelszakkal, mint hogy "A kőolaj öl".

Akciójukkal azon követelésüknek akartak nyomatékot adni, hogy a világ országai írjanak alá megállapodást a fosszilis tüzelőanyagokról való lemondásról.

Az aktivistákat Berlinben és Stuttgartban hamar eltávolították a repülőtér aszfaltjáról, a köln/bonni és a nürnbergi repülőtér forgalmát azonban felfüggesztették a rendőrségi akció idejére. A tüntetők egyik helyen sem léptek a futópályák területére.

Klímaaktivisták már többször hajtottak végre hasonló figyelemfelhívó akciót német repülőtereken, július végén például a frankfurti repülőtér forgalmát kellett leállítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
Óriási kavarás volt az Északi Áramlat rejtélyes felrobbantása körül, sok részletre fény derült most

Óriási kavarás volt az Északi Áramlat rejtélyes felrobbantása körül, sok részletre fény derült most

Egy 2022 májusában átmulatott éjszakán merült fel néhány magasrangú ukrán katonatiszt és üzletember beszélgetése közben az az ötlet, hogy fel kellene robbantani az Északi Áramlat gázvezetékeket, aztán ez szeptember 26-án meg is valósult egy hatfős legénység segítségével, de óriási kavarás zajlott a háttérben, mert Volodimir Zelenszkij ukrán elnök lefújta a műveletet, Valerij Zsaluznij hadsereg főparancsnok viszont tovább vitte azt, a robbantások után pedig a lengyelek falaztak az elkövetőknek – fedte fel a sztorit a Wall Street Journal. A cikk szerzője négy magasrangú ukrán védelmi és biztonsági tisztviselővel beszélt, akik közvetlenül részt vettek a tervek kidolgozásában, vagy végrehajtásában, illetve ismerik az ügy pontos részleteit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×