eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
fotó: Nobi Hayashi 林信行 X oldala.
Nyitókép: Nobi Hayashi 林信行

Iráni támadás érhette a szíriai amerikai támaszpontot

Nincsenek sérültek.

Iráni támogatású milíciacsoportok drónnal támadtak meg egy amerikai támaszpontot Szíriában. Úgy tudni, az incidensnek nincsenek sérültjei, de a kárfelmérés még folyamatban van. A hét elején már történt egy hasonló támadás Irakban, akkor öt amerikai sebesült meg az Al-Aszad légitámaszpontot ért támadásban. Egy amerikai védelmi tisztviselő szerint dróntámadás ért egy kelet-szíriai amerikai katonai támaszpontot – írja az Index az ABC News-ra hivatkozva.

Az első jelentések szerint a támadásnak nincsenek sérültjei. Augusztus 9-én, amerikai keleti parti idő szerinti 17 óra körül egy egyirányú támadó, pilóta nélküli légi rendszerrel (OWAUAS) támadás történt az amerikai és koalíciós erők ellen a szíriai Rimalen leszállási zónánál – mondta a védelmi tisztviselő.

A támadás a legutóbbi jele annak, hogy az Irán által támogatott iraki és szíriai milíciacsoportok hónapok óta tartó szünet után mindkét országban újra támadást indíthattak az amerikai támaszpontok ellen. A közösségi médiában közzétett bejegyzések arra utaltak, hogy a támadás következtében tűz keletkezhetett.

Címlapról ajánljuk
Szabi pék: a kenyér ügye ma már a tiszta élelmiszerről is szól

Szabi pék: a kenyér ügye ma már a tiszta élelmiszerről is szól

"Az ország pékje" szerint a kézműves pékségek térnyerése általában is jó hatással volt a hazai pékszakmára, és ma már számos nagyüzemi pékségben is jobb minőségű kenyerek sülnek. Az augusztus 20-i Kenyérlelke fesztivál apropóján minderről Szabadfi Szabolcsot, "Szabi péket" kérdezte az InfoRádió, aki beszélt a kovászos kenyér jótékony hatásairól is.

Varga Ádám elárulta, miért ezt a taktikát választotta

Tokióhoz hasonlóan Párizsban is ezüstérmet szerzett a kajakozó Varga Ádám. Elmondta, hogy melyik érem kedvesebb a szívének.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×