eur:
396.83
usd:
366.97
bux:
72797.7
2024. augusztus 2. péntek Lehel
A young long haired redhead girl with face lit up looking into mobile phone screen in a dark room, against a flat wall, with sad facial expression
Nyitókép: Christy McLoughlin/Getty Images

Rémes, milyen sok fiatal vált már gyűlölködő üzenetek célpontjává

Tavaly az Európai Unióban élő 16 és 29 év közötti fiatalok 49 százaléka kapott olyan fenyegető üzenetet, amelyek e korcsoport ellen általában vagy konkrétan az illető személy ellen irányult – olvasható az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a világháló napja (World Wide Web Day) alkalmából közzétett felmérésében.

Az EU-tagországok közül 23-ban állt rendelkezésre ezzel kapcsolatos adat, és ezek közül 12-ben 50 százalék fölötti volt az arány, a legnagyobb, 69 százalékos Észtországban, amelyet Dánia és Finnország követ, mindkettő 68 százalékkal.

A legkisebb százalékarányt, 24-et Horvátországban mérték, illetve 27 százalékot Romániában.

A megkérdezettek relatív többsége, 35 százaléka azt mondta, a legtöbb támadást politikai vagy társadalmi nézetei miatt kapta, míg 32 százaléka szexuális irányultságát nevezte meg a támadások okaként. További 30 százalék úgy érezte, hogy származása miatt vált gyűlölködő üzenetek célpontjává.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Kós Hubert nyomasztó teherrel érkezett

Sós Csaba: Kós Hubert nyomasztó teherrel érkezett

Kós Hubert olyan fiatal, aki példakép lehet, és nem csak azért, mert olimpiai bajnok lett – mondta a párizsi játékok első magyar aranyérmeséről az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Seremet Sándor: megváltozott, mit ért Ukrajna győzelem alatt

Novemberben újabb békekonferenciát szervez Ukrajna, amire ezúttal Oroszországot is meghívná – jelentette ki az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij sajtóhírek szerint arról is beszélt, hogy ha "az ukrán nép is akarja", szóba kerülhet a területekről való lemondás, de erről elnökként ő nem dönthet. A helyzet értékelésére Seremet Sándort, a Magyar külügyi Intézet vezető kutatóját és az Eurázsia Központ szakértőjét kérte az InfoRádió.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Bekeményít a NAV, sorra szórják ki a bírságokat

Bekeményít a NAV, sorra szórják ki a bírságokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzési akciója során számos szabálytalanságot tártak fel, és a szabályszegők most még nagyobb kockázatot vállalnak, mivel augusztus 1-jétől duplázódott a mulasztási bírság, amely akár kétmillió forintra is rúghat. A NAV pénteken kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy különösen szigorúan lépnek fel a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatása és a nyugtaadás elmulasztása esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×