eur:
395.1
usd:
369.07
bux:
71918.65
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Giorgia Meloni olasz kormányfő fogadja hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt Rómában 2024. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Rómában tárgyal Orbán Viktor

Van mit tisztázni a két kormányfőnek az Európai Tanács csütörtöki ülése előtt.

A tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz csatlakozásának letisztázása lesz a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz. A bevándorlásról, a demográfiai kihívásról, és az európai szuverenitásról egyetért Orbán Viktor és Giorgia Meloni, az uniós vezetők kinevezéséről és Ukrajna támogatásáról azonban eltérnek a nézőpontjaik - írja a hirtv.hu.

Nicola Procaccini az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád társelnöke a napokban úgy nyilatkozott, ha a FIDESZ csatlakozni akar a legnagyobb konzervatív alakulathoz, akkor alá kell írnia a Kijev támogatásáról szóló egyezményt. Az olasz lapok szerint nem kizárt, hogy a ma esti találkozó a miniszterelnöki palotában közös megegyezéssel elválással zárul, ez azonban nem jelent kockázatot a magyar- olasz kapcsolatokra nézve. A Giorgia Meloni és Orbán Viktor közötti együttműködés továbbra is szilárd, egyetértenek az Európai Unió megváltoztatásának szükségességéről. Az Il Corriere della Sera napilap szerint az sem zárható ki, hogy Orbán Viktor egy harmadik jobboldali csoport megalakítására tesz kísérletet.

Az Európai Tanács csütörtökön ül össze, hogy döntsön az EU csúcspozícóiról, ezt követően az Európai Parlamentnek is meg kell szavaznia a bizottság új elnökét

Címlapról ajánljuk
Joe Biden nagyon gyenge volt, akár a félreállítása is szóba kerülhet - mondja a szakértő

"Joe Biden nagyon gyenge volt, akár a félreállítása is szóba kerülhet" - mondja a szakértő

A CNN felmérése szerint a megkérdezettek 67 százaléka Donald Trumpot nevezte meg az elnökjelöltek első tévévitájának győzteseként. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa azt mondta az Inforádióban, hogy az eddigi visszajelzések alapján pánikhangulat alakult ki a demokrata szavazók és donorok körében a vitát követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×