eur:
393.22
usd:
362.76
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
ATACMS rakéta.
Nyitókép: Anton Petrus / Getty Images

Magán kívül van az orosz vezetés a krími rakétázás miatt

Moszkva vasárnap hivatalosan is kijelentette, hogy az USA a felelős az Ukrajna által a Krím-félszigeten végrehajtott rakétatámadásért, amelyben civilek is meghalhattak.

A moszkvai védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán erők öt darab ATACMS rakétát használtak a támadás során - írja a The Guardian híradása nyomán a Portfolio.

A minisztérium szerint amerikai szakemberek segítettek meghatározni a rakéták célpontjait amerikai kémműholdaktól származó információk alapján.

A tárca által kiadott közleményben az áll: "A szevasztopoli civilek elleni szándékos rakétatámadásért mindenekelőtt Washingtont terheli a felelősség".

Az orosz állami média szerint a hétvégén lezajlott rakétatámadásban négy civil, köztük két gyerek vesztette életét, közel 150 ember pedig kórházba került. A lap hozzáteszi, az áldozatok számát független forrásból nem lehet megerősíteni.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×