eur:
395.18
usd:
369.47
bux:
71751.01
2024. június 28. péntek Irén, Levente
ATACMS rakéta.
Nyitókép: Anton Petrus / Getty Images

Magán kívül van az orosz vezetés a krími rakétázás miatt

Moszkva vasárnap hivatalosan is kijelentette, hogy az USA a felelős az Ukrajna által a Krím-félszigeten végrehajtott rakétatámadásért, amelyben civilek is meghalhattak.

A moszkvai védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán erők öt darab ATACMS rakétát használtak a támadás során - írja a The Guardian híradása nyomán a Portfolio.

A minisztérium szerint amerikai szakemberek segítettek meghatározni a rakéták célpontjait amerikai kémműholdaktól származó információk alapján.

A tárca által kiadott közleményben az áll: "A szevasztopoli civilek elleni szándékos rakétatámadásért mindenekelőtt Washingtont terheli a felelősség".

Az orosz állami média szerint a hétvégén lezajlott rakétatámadásban négy civil, köztük két gyerek vesztette életét, közel 150 ember pedig kórházba került. A lap hozzáteszi, az áldozatok számát független forrásból nem lehet megerősíteni.

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Jó formában várják a hétvégét a tőzsdék

Jó formában várják a hétvégét a tőzsdék

Kis emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet ázsiában is pozitív hangulat követett, és Európában is határozott emelkedés látszik a kereskedés első szakaszában. Makroadatok tekintetében bőven lesz mire figyelni, hiszen ma publikálják az USA-ban a PCE inflációs, valamint a személyi jövedelmeket és kiadásokról szóló statisztikákat, emellett pedig Európában is érkeznek inflációs számok,valamint Németországban megjelenik a júniusi munkanélküliségi jelentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 08:48
×
×
×
×