eur:
390.18
usd:
357.61
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Unsplash.com

Ha a Microsoft levelezőjét használja, nagy változásra készüljön

Szükség lesz valamilyen extra hitelesítési módszert használni ősztől az Outlook levelező használatához.

Jelentős biztonsági fejlesztés érkezik az Outlookba, szeptember 16-tól kezdődően már nem lesz elég a hagyományos e-mail–jelszó-páros a belépéshez – jelentette be a Microsoft.

A változás a személyes fiókokat érinti, azaz aki eddig nem használt valamilyen extra védelmi réteget, mint például kétlépcsős azonosítást, annak a jövőben muszáj lesz meglépnie ezt – írja a hvg.hu.

A Microsoft közlése szerint a jövőben csak az Outlook.com webhely, valamint a modern hitelesítési megoldásokat támogató e-mail-kliensek lesznek támogatottak.

A változtatás oka, hogy a rosszindulatú felek könnyedén ki tudják már használni ezeket az egyszerű belépési metódusokat: az e-mail cím ismeretében a jelszó már könnyedén kitalálható.

Az újabb hitelesítési módszereknél már nem elég az e-mail-cím és a jelszó, emellé még valamilyen egyéb hitelesítési mód is szükséges lesz – például egy hitelesítő alkalmazás, mint a Play Áruházból és az App Store-ból is letölthető Microsoft Authenticator. Lesz azonban más opció is, például a belépéshez szükséges kódot ki tudja küldeni az Outlook a biztonsági e-mail-címre, valamint SMS-ben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×