eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Unsplash.com

Ha a Microsoft levelezőjét használja, nagy változásra készüljön

Szükség lesz valamilyen extra hitelesítési módszert használni ősztől az Outlook levelező használatához.

Jelentős biztonsági fejlesztés érkezik az Outlookba, szeptember 16-tól kezdődően már nem lesz elég a hagyományos e-mail–jelszó-páros a belépéshez – jelentette be a Microsoft.

A változás a személyes fiókokat érinti, azaz aki eddig nem használt valamilyen extra védelmi réteget, mint például kétlépcsős azonosítást, annak a jövőben muszáj lesz meglépnie ezt – írja a hvg.hu.

A Microsoft közlése szerint a jövőben csak az Outlook.com webhely, valamint a modern hitelesítési megoldásokat támogató e-mail-kliensek lesznek támogatottak.

A változtatás oka, hogy a rosszindulatú felek könnyedén ki tudják már használni ezeket az egyszerű belépési metódusokat: az e-mail cím ismeretében a jelszó már könnyedén kitalálható.

Az újabb hitelesítési módszereknél már nem elég az e-mail-cím és a jelszó, emellé még valamilyen egyéb hitelesítési mód is szükséges lesz – például egy hitelesítő alkalmazás, mint a Play Áruházból és az App Store-ból is letölthető Microsoft Authenticator. Lesz azonban más opció is, például a belépéshez szükséges kódot ki tudja küldeni az Outlook a biztonsági e-mail-címre, valamint SMS-ben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×