eur:
394.69
usd:
367.7
bux:
69878.7
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Személyi igazolványát mutatja Claudia Sheinbaum kormánypárti elnökjelölt az elnök- és parlamenti választásokon Mexikóvárosban 2024. június 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Marco Ugarte

Baleset érte a megválasztott mexikói elnök konvoját

Egy ember meghalt, a leendő elnök kiszállt a kocsijából.

Balesetet szenvedett Claudia Sheinbaum leendő mexikói államfő konvojának egyik autója pénteken, a karambolban érintett másik jármű egyik utasa elhunyt - közölte a hónap elején megválasztott elnök irodája.

Sheinbaum és kísérete Coahulia északi államba tartott, a baleset Monclovánál történt. A város polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a konvoj a megengedettnél gyorsabban közlekedett.

A halálos áldozat egy idős nő. Az ütközésnek több sérültje is volt, őket kórházba kellett szállítani. Sheinbaumnak nem esett baja, és a közlemény szerint a helyszínen kiszállt járművéből, hogy személyesen győződjön meg a sérültek állapotáról.

A hónap elején megválasztott új elnök - aki még nem lépett hivatalba - elődjével, Andrés Manuel López Obradorral együtt azoknak a bányászoknak a hozzátartozóival találkozott Coahuliában, akik egy 2006-os szerencsétlenségben meghaltak. A tragédia helyszínén a héten újabb emberi maradványokat találtak.

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×