eur:
390.48
usd:
360.06
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszél a tel-avivi Kiria katonai támaszponton tartott kabinetülésen 2023. december 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Abir Szultan

Netanjahu: az izraeli javaslatok lehetővé teszik a túszok hazatérését

Az izraeli miniszterelnök kitart a mellett, hogy a háború nem ér véget, amíg a célját el nem éri.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala közölte pénteken: Izrael felhatalmazta a tárgyalókat, hogy ismertessék a tűzszüneti megállapodás tervezetét, miután Joe Biden amerikai elnök közzétette a három szakaszra tervezett tűzszünet tervét, amelyről kijelentette, hogy Izrael javasolta.

"Az izraeli kormány egységes abban a szándékban, hogy minél előbb hazajuttassa a túszainkat, és a cél elérésén dolgozik" - áll a közleményben.

"A miniszterelnök felhatalmazta a tárgyalókat, hogy tegyék közzé a cél elérése érdekében körvonalazott tervet, ugyanakkor kitart a mellett, hogy a háború nem ér véget, amíg a célját el nem éri, beleértve valamennyi túszunk visszatérését és a Hamász katonai és kormányzati képességeinek a felszámolását."

Az amerikai képviselőház és a szenátus vezetői meghívták Benjámin Netanjahut, hogy mondjon beszédet a kongresszusban - jelentette be Mike Johnson, a képviselőház elnöke pénteken. A látogatás időpontját még nem egyeztették.

A kongresszusban külföldi vezetők által mondott beszéd az Egyesült Államok közeli szövetségesei számára fenntartott ritka megtiszteltetés. Benjámin Netanjahu már három ilyen beszédet mondott, a legutóbbit 2015-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×