eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Pixabay

Mártírhalált akartak halni, most börtönbe mennek

Letartóztattak két férfit, akik késes támadásra készültek egy németországi zsinagógában.

A német hatóságok őrizetbe vettek két férfit, akik késes támadást terveztek végrehajtani egy heidelbergi zsinagógában a hívek ellen - jelentette a Baden-Würtemberg tartomány rendőrsége és ügyészsége.

A tájékoztatás szerint a 24 és 18 éves gyanúsítottakat két különálló rendőri akcióban már a hónap elején letartóztatta a rendőrség.

A délnyugat-németországi város zsinagógája elleni támadás során a páros "egy vagy több hívő megölését tervezte", a támadást követően pedig mártírhalált kívántak halni oly módon, hogy a kiérkező rendőrség lelövi őket" - áll a hatóságok közös közleményében.

A rendőrség május 3-án szembesült a zsinagóga elleni lehetséges támadás terveivel, amikor házkutatást tartott az idősebb gyanúsított otthonában, és a helyszínen lefoglalt bizonyítékok között szerepelt a két gyanúsított áprilisban folytatott online üzenetváltása a tervezett vérengzésről.

A jelentés kitér arra is, hogy az intézkedés során a férfi felkapott egy kést, mire az egyik rendőr tüzet nyitott rá és megsebesítette.A másik gyanúsítottat a rendőrség május 18-án vette őrizetbe, és az ő lakását is átkutatták.

Mindkét férfi német állampolgárságú, a fiatalabb török állampolgársággal is rendelkezik - közölték a hatóságok, ám a gyanúsítottak nevét nem hozták nyilvánosságra. A két férfit egyebek között gyilkosságra való összeesküvéssel vádolhatják.

Német politikusok korábban már figyelmeztettek a zsidó közösség elleni támadások veszélyére, és elítélték az antiszemitizmusnak az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadását, majd a gázai háború kitörését követő, világszerte tapasztalható fellángolását.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×