eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Az újraválasztásáért induló Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai kampányközpontjában az elnökválasztás utolsó napjának éjszakáján, 2024. március 18-án. A választóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások eredményei, illetve szavazatszámlálás első eredményei szerint Putyin fölényesen vezet.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Értesülés - Vlagyimir Putyin leállítja a háborút ebben az esetben

Ukrajnának egy fájó dologra kellene rábólintania ahhoz, hogy az öldöklés véget érjen.

A hvg.hu a Reutersre hivatkozva azt írja, Vlagyimir Putyin orosz elnök kész befagyasztani a háborút – illetve a külünleges katonai műveletet –, ha a jelenlegi harctéri frontok mentén Ukrajna elismeri a két ország közös határait.

Az orosz elnök a háború befagyasztásán túl tárgyalásos tűzszüneti megállapodást is kész kötni ebben az esetben.

Amennyiben azonban Ukrajna nem válaszol, Oroszország folytatja a harcokat.

A Reuters forrásai szerint Putyin képes békét kötni, de harcolni is, ameddig kell.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a Reuters megkeresésére reagálva elmondta, hogy „Putyin többször is világossá tette, Oroszország nyitott a párbeszédre céljai elérése érdekében, és kijelentette, hogy az ország nem akar örökké tartó háborút”.

Ukrajna egyelőre nem reagált.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×