eur:
396.57
usd:
367.52
bux:
70268.1
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Unsplash.com

Már Japánban is támadnak a medvék

Óvatosságra intették a japán hatóságok az északkeleti országrész lakosságát, miután medvék támadtak meg több embert, köztük két rendőrt.

A figyelmeztetés Akita és Fukusima prefektúrára vonatkozik, ahol több példányt is láttak csatangolni a ragadozókból.

A két rendőrt Akita prefektúrában, Kazuno város közelében érte medvetámadás szombaton, amikor kihozták az erdőből egy több napja eltűntként keresett férfi holttestét. Az áldozat, akinek testén hasított sérüléseket találtak, bambuszrügyeket ment gyűjteni a közeli hegyekbe. Egyelőre nem tudni, hogy medvetámadás végzett-e vele.

A rendőrök súlyos állapotban vannak, de sérüléseik nem életveszélyesek.

A támadás után több erdős területet meghatározatlan időre lezártak. A hatóságok táblákat helyeztek ki, amelyeken arra kérik a lakosságot, hogy maradjon távol azoktól a körzetektől, ahol a medvéket észlelték. Az akitai prefektúrában azt tanácsolták az embereknek, hogy hordjanak maguknál csengettyűt vagy más zajkeltő eszközt medvével való találkozás esetére.

A hétvégén helikopterrel és járőrautókkal keresték a lakott területek közelébe tévedt medvéket.

Japán-szerte több ezer ázsiai fekete medve él, és az utóbbi időben megszaporodtak a medvetámadások, mivel egyre inkább elmosódnak a határok a lakott területek és az állatok természetes élőhelyei között, és a medvék kevesebb táplálékot találnak, részben vélhetően a klímaváltozással összefüggésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×