eur:
396.45
usd:
369.11
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
The silhouette of soldiers from the Givati Brigade as they prepare for an amphibious exercise.
Nyitókép: David H. Wells/Getty Images

33 ország közös hadgyakorlata kezdődött Izrael szomszédságában

Jordániában 33 ország, köztük az Egyesült Államok részvételével kezdődött vasárnap az évente megrendezésre kerülő Eager Lion fedőnevű hadgyakorlat.

Mosztafa al-Hijári, a jordániai fegyveres erők sajtószolgálatának vezetője szerint szárazföldi, haditengerészeti és légi erők részvételével folytatott manővereket május 23-ig fogják tartani az arab országban.

A hadgyakorlat a partnerek közötti kommunikáció elősegítését szolgálja mindenek előtt olyan határokon átnyúló fenyegetések elhárítására, mint a terrorszervezetek vagy a pusztító fegyverek elterjedése. Hijári közlése szerint egyebek között a szárazföldi, légi és tengeri, valamint logisztikai támogató műveletek tervezését és lebonyolítását, illetve természeti csapások és járványok következményeinek elhárítását fogják gyakorolni.

A katonai tisztségviselő hangsúlyozta, hogy az arab királyság különböző régióiban lefolytatott hadgyakorlatnak nincs köze a térségben zajló fejleményekhez. Hijári ezzel a Gázai övezetben zajló háborúra utalt.

Herbert Lee Breard, az Egyesült Államok közel-keleti műveleteiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM) hadgyakorlatokban illetékes parancsnoka sajtótájékoztatójén elmondta, hogy az idei Eager Lion a többi között abban fog eltérni a korábbiaktól, hogy partnerségekre és természeti csapások nyomán nyújtott humanitárius segélyezésre helyezi a hangsúlyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 19. 20:37
×
×
×
×