eur:
385.89
usd:
356.28
bux:
69037.21
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Side View with the Inscription german Polizei (Police)
Nyitókép: Getty Images/webclipmaker

Megöltek két ukrán katonát Bajorországban: egy orosz férfi a gyanúsított

A német közszolgálati médiumok beszámolói szerint a két áldozat egy 23 és egy 36 éves ukrán katona, akik orvosi rehabilitáció céljából tartózkodtak Németországban.

Az eset a hét végén történt a bajorországi Murnauban egy bevásárlóközpont területén. A két áldozatot szombat este találták meg szúrt sebekkel a bevásárlóközpont területén. Az idősebb férfi a helyszínen életét vesztette, míg a fiatalabb röviddel később a kórházban halt meg. Mindketten a bajorországi Garmisch-Partenkirchenben éltek.

A rendőrök nem sokkal a merénylet után fogták el azt a közelben lakó, 57 éves orosz férfit, akit a gyilkosságokkal gyanúsítanak. A bűnügyi rendőrség kettős gyilkosság gyanújával indított nyomozást. Első kihallgatása megtörtént. Egyelőre nem közöltek információt arról, hogy a merénylő és a két áldozat ismerte-e egymást, mint ahogy arról sem, hogy volt-e közöttük vita Oroszország Ukrajna elleni támadóháborújával kapcsolatban

"Az események pontos menete, az előzmények, illetve az indítékok tisztázása a nyomozás tárgyát képezik" – közölte a bűnügyi rendőrség szóvivője.

Helyszíni beszámolók szerint a Staffelsee partján fekvő nyugodt kisváros "sokkos" állapotban van történtek óta. Az emberek azt találgatják, hogy a háború szerepet játszott-e a bűncselekményben. Az egyik helyi lakos szerint nem valószínű, hogy ez utóbbi történt. Ezt állította a t-online hírportál által idézett bajor tartományi belügyminiszter, Joachim Hermann is, aki nem zárta ki, hogy az alkohol is közrejátszott a tragédiában. A miniszter olyan tanúkra hivatkozott, akik a három személyt már korábban is látták együtt.

"Mindezt tisztázni kell, jelenleg nincs meggyőző jele annak, hogy a késelés az orosz-ukrán háború következménye" – hangoztatta Joachim Hermann.

A ZDF a történtekkel kapcsolatban idézte az ukrán külügyminisztert, aki szerint a két férfi orvosi rehabilitáció céljából tartózkodott Németországban. Dmitro Kuleba megköszönte a német hatóságoknak, hogy gyorsan cselekedtek.

Címlapról ajánljuk

Állandó megfigyelés alá került a német AfD

A münsteri bíróság elfogadta a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal indítványát, és szélsőjobboldali "gyanú" miatt engedélyezte az Alternatíva Németországnak párt állandó megfigyelését. Az AfD vezető máris jelezték, fellebbeznek a döntés ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×