eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Humanitárius segélyt dobnak le egy repülőgépről a Gázai övezet északi részébe a harcok miatt nélkülöző palesztinoknak Dél-Izraelből nézve 2024. március 10-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Ariel Schalit

Izrael megnyitotta az asdodi kikötőt

Izrael növeli a Gázai övezetbe irányuló humanitárius segélyek mennyiségét.

"Az utóbbi néhány hétben a Gázai övezetbe irányuló humanitárius segélyek mennyisége jelentősen megnőtt" - hangsúlyozta Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője hozzátéve, hogy a mennyiségek az elkövetkezendő napokban tovább emelkednek.

"A korábbinál sokkal több ivóvíz, élelmiszer, orvosi felszerelés, szükségszálláshoz szükséges felszerelés és más segély fog a Gázai övezetbe áramolni" - közölte.

Hagari rávilágított, hogy mindez annak köszönhető, hogy Izrael megnyitotta az asdodi kikötőt a palesztin térségbe szánt segélyszállítmányok előtt, illetve egy új határátkelőt is a régió északi részében, valamint növelte a Jordánia felől a déli Kerem Salom-i határátkelőn átáramló segélyek mennyiségét is.

Az izraeli hadsereg szóvivője beszélt arról is, hogy hazája együttműködik az Egyesült Államok közel-keleti műveleteiért felelős Középső Parancsnokságával (CENTCOM) is egy ideiglenes segélykirakó móló létesítése érdekében is.

"Kiemelt fontossággal bír a segélyek eljuttatása a gázai lakosokhoz, mert háborúnk a Hamász (terrorszervezet) ellen irányul, nem pedig Gáza lakossága ellen" - hangsúlyozta Hagari.

Mindemellett a World Central Kitchen (WCK) nonprofit szervezet is bejelentette, hogy újraindítja hétfőtől tevékenységét, miután csaknem egy hónapja hét munkatársa vesztette életét egy izraeli légicsapásban.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×