eur:
388.93
usd:
358.86
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: Pexels.com

25 fokot esett egyik napról a másikra a hőmérséklet a szomszédunkban

A rekord süllyedést a kelet-szlovéniai Podčetrtekben mérték.

Délnyugati szomszédunkban hétfőn még strandolni lehetett, de keddre sapkára, sálra és télikabátra kellett cserélni a rövidnadrágot és fürdőruhákat. A Slovenia Times beszámolója szerint a lehűlést megelőzően a szokatlanul meleg több mint tíz napon át tartott, de a 30 fokos kánikula után, április 16-án hirtelen megváltozott az időjárás, jött a szél, az eső, a hó és a fagyos időjárás – számolt be a Telex.

Bár a meteorológiai előrejelzések ezúttal pontosnak bizonyultak, sokakat még így is felkészületlenül ért a változás, így az elkerülhetetlen mezőgazdasági károk és a kicsavart fák mellett közlekedési fennakadások is jelentkeztek. A hőmérséklet sok helyen fagypont alá süllyedt, április 16-án a délutáni órákban az ország több részén 25 Celsius-fokkal volt alacsonyabb a hőmérséklet, mint 24 órával korábban.

A rekordot jelentő, 26,2 fokos süllyedést a Szutla folyó menti Podčetrtekben mérték, ahol az április 15-i 27,2 fokról másnap délutánra 1 Celsius-ra csökkent a hőmérséklet. A magasabban fekvő helyeken sok friss hó is hullott.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×