eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Iráni hadsereg

Így néz ki egy iráni rakéta becsapódása Izraelbe

Több felvételen is látható a szombat esti iráni támadás Izrael ellen.

Korábban arról lehetett tudni, hogy Irán drónokkal és rakétákkal is támadta Izrael. Nem hivatalos értesülés szerint azonban ballisztikus rakétákat nem vetettek be. Legalábbis az X-en erről írnak. Az este az izraeli hadsereg még arról számolt be, hogy Iránból egy rakétaindítást is észlelt.

Vannak azonban olyan felvételek, amelyeken látványos becsapódás látszik.

Mindenesetre az amerikai és az izraeli hadsereg is azt közölte, hogy szinte mindegyik támadó fegyvert lelőtték.

Amerikai reakció

"Nem keressük a konfliktust Iránnal, de nem fogunk habozni, hogy fellépjünk csapataink védelmében és támogassuk Izrael védelmét" - derült ki Austinnak a Pentagon sajtóirodája által kiadott nyilatkozatából.

A védelmi tárca vezetője hangoztatta: Washington elítéli Irán "vakmerő és példátlan támadásait" Izrael ellen, és felszólította Teheránt és támogatóit a térségben, hogy tartózkodjanak a jövőbeni csapásoktól, és ne törekedjenek a feszült helyzet kiterjesztésére.

Szombat este az izraeli hadsereg (IDF) sajtóosztálya közölte, hogy Irán drónokat indított területéről Izrael felé, magas készültségben van, és minden célpontot nyomon követ.

Az Iszlám Forradalmi Gárda (az iráni hadsereg elit egysége) megerősítette az Izrael elleni nagyszabású drón- és rakétatámadást.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×