eur:
385.28
usd:
354.77
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Az iráni hadsereg által közreadott képen rakétát lőnek ki a Perzsa-öbölben tartott iráni hadgyakorlaton 2024. január 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Iráni hadsereg

Így néz ki egy iráni rakéta becsapódása Izraelbe

Több felvételen is látható a szombat esti iráni támadás Izrael ellen.

Korábban arról lehetett tudni, hogy Irán drónokkal és rakétákkal is támadta Izrael. Nem hivatalos értesülés szerint azonban ballisztikus rakétákat nem vetettek be. Legalábbis az X-en erről írnak. Az este az izraeli hadsereg még arról számolt be, hogy Iránból egy rakétaindítást is észlelt.

Vannak azonban olyan felvételek, amelyeken látványos becsapódás látszik.

Mindenesetre az amerikai és az izraeli hadsereg is azt közölte, hogy szinte mindegyik támadó fegyvert lelőtték.

Amerikai reakció

"Nem keressük a konfliktust Iránnal, de nem fogunk habozni, hogy fellépjünk csapataink védelmében és támogassuk Izrael védelmét" - derült ki Austinnak a Pentagon sajtóirodája által kiadott nyilatkozatából.

A védelmi tárca vezetője hangoztatta: Washington elítéli Irán "vakmerő és példátlan támadásait" Izrael ellen, és felszólította Teheránt és támogatóit a térségben, hogy tartózkodjanak a jövőbeni csapásoktól, és ne törekedjenek a feszült helyzet kiterjesztésére.

Szombat este az izraeli hadsereg (IDF) sajtóosztálya közölte, hogy Irán drónokat indított területéről Izrael felé, magas készültségben van, és minden célpontot nyomon követ.

Az Iszlám Forradalmi Gárda (az iráni hadsereg elit egysége) megerősítette az Izrael elleni nagyszabású drón- és rakétatámadást.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×