eur:
390.55
usd:
364.91
bux:
68295.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Irániak izraeli zászlót égetnek Teheránban a ramadán szent böjti hónap utolsó péntekjén, az évenkénti al-Kudsz (Jeruzsálem) napján 2024. május 5-én. Az al-Kudsz napot az iráni iszlám köztársaság alapítója, Khomeini ajatollah vezette be az 1979-es forradalom idején tiltakozásul Kelet-Jeruzsálem 1967-es izraeli annektálása miatt, és a palesztinok melletti kiállás demonstrálására.
Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Fenyegető kijelentés érkezett Teheránból

Egyetlen izraeli nagykövetség sem biztonságos többé – jelentette ki vasárnap Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei egyik katonai tanácsadója.

Irán damaszkuszi konzulátusát április 1-jén légicsapás érte, melyért Teherán Izraelt tette felelőssé és azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja torolni a halálos áldozatokkal is járó támadást.

Az áldozatok emlékére rendezett szertartáson Jahja Rahím Szafavi – akit a Taszním és az ISNA iráni félhivatalos hírügynökség idézett – kiemelte, hogy „szombatig Izrael 27 nagykövetségét zárta be ijedelmében, köztük a jordániait, az egyiptomit, a bahreinit és a törökországit”.

A tisztségviselő szavait izraeli források nem erősítették meg.

Mindeközben egy másik iráni félhivatalos hírügynökség, az ISNA közzétette kilenc olyan rakéta típusát és fotóját, melyek Teherán állítása szerint képesek elérni Izraelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×