eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Wall of sand bags to stop flooding.
Nyitókép: Sally Anscombe/Getty Images

Árvízben fuldoklik Oroszország

Oroszország 22 régióban van "aktív fázisában" az árvíz - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának sajtószolgálata.

A legsúlyosabb helyzet az Altaji területen alakult ki, ahol szombaton rendkívüli állapotot vezettek be. A régió négytucatnyi településén vasárnap délutánra 478 lakóház és 943 háztartási telek került az árvíz övezetébe. 165 embert, köztük 30 gyermeket kellett ideiglenes szálláson elhelyezni.

Az illetékes minisztérium szerint a mentéshez eddig országosan mintegy 2500 embert és több mint 1100 műszaki eszközt mozgósítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×