eur:
391.03
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A speedbird5280 felhasználónevű Hayden Smith Instagram-oldalán közreadott kép a United Airlines amerikai légitársaság 328-as járatáról, egy Boeing 777-200-as utasszállító gépről, amelynek lángol a meghibásodott hajtóműve Denver felett 2021. február 20-án. A hajtómű hat perccel a felszállás után szétrobbant, roncsai Broomfield elővárosra hullottak. A pilóták visszafordultak a denveri nemzetközi repülőtérre, ahol kényszerleszállást végrehajtva, biztonságban letették a gépet. A gépen utazó 241 ember sértetlenül megúszta a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Hayden Smith

Lemondott posztjáról a Boeing vezérigazgatója és több vezetője

Dave Calhoun 2020 eleje óta volt a repülőgépgyár igazgatója.

Dave Calhoun elődjét, Dennis Muilenburgot azután váltották le a vállalat éléről, hogy két Boeing 737 Max 8-típusú repülőgép is lezuhant, 346 halálos áldozatot követelve - írja a BBC híradása nyomán a Telex.

A közlemény szerint a leköszönő vezérigazgató azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban „befejezi a folyamatban lévő kritikus munkát a vállalat stabilizálása és a jövőre való pozicionálása érdekében”. Dave Calhoun 2024 végéig látja el feladatait, de az év végével bezárólag távozik a vállalattól - írja a lap.

Nem csak a vezérigazgató távozik: a kereskedelmi gépekre szakosodott részlegének vezetője szintén azonnal nyugdíjba vonul, és Larry Kellner, a Boeing igazgatótanácsának elnöke is távozik a posztjáról

- közölte a Boeing.

Hogy egész pontosan miért távozik ilyen sok felsővezető a repőgépgyártó cégtől, az egyelőre nem tisztázott, viszont köze lehet az utóbbi időben a cégre nehezedő nyomáshoz. Januárban egy repülőgép ajtaja ugyanis kiszakadt a törzséből, és bár az incidensben senki sem sérült meg, a vállalat termékeinek biztonságosságát most újra megvizsgálják.

A mostani esetelet számos hasonló meghibásodás előzte meg az elmúlt években, a Boeingbe vetett bizalom pedig mostanra megrendülni látszik. Ráadásul nemrég holtan találták a cég egyik alkalmazottját, aki évek óta szivárogtatott információkat a cég gyártási hiányosságaival kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×