eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: unsplash.com

Az Egyesült Államok után Európában is betilthatják a TikTokot

Az Egyesült Királyságban több kormánypárti képviselő is szigorúbb fellépést szeretne a TikTokkal szemben, ha Amerikában végül betiltják az alkalmazást.

Ha az amerikai szenátus megszavazza, majd Joe Biden elnök aláírja, akkor az Egyesült Államok India és Afganisztán után a világon a harmadik állammá válhat, ami teljesen betiltja a kínai ByteDance által tulajdonolt közösségi oldalt, a TikTokot – írja az Index.

Az Egyesült Államokban azzal érvelnek a leginkább a fiatalok által kedvelt applikáció betiltása mellett, hogy az nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel a többi közösségi médiaóriáshoz képest jóval több személyes adatot gyűjt, amit továbbíthat a kínai kormánynak.

Az Egyesült Államok 50 államának több mint a felében nem engedélyezik kormányzati telefonokon az applikáció letöltését, de rajtuk kívül még az Európai Unió intézményeiben dolgozóknak, az Egyesült Királyságban, nyolc további európai országban, Kanadában és Tajvanon is megtiltották az állami alkalmazottaknak, hogy a kormányzati telefonjukon használják az applikációt. Ugyanakkor teljes betiltásra Afganisztánon és a Kínával továbbra is a határvitában álló Indián kívül eddig nem került sor, ugyanakkor ha az Egyesült Államok csatlakozik, akkor utána egy másik ország is hasonló lépésre szánhatja el magát.

Az Egyesült Királyságban kozervatív képviselők szerint követni kellene az amerikai példát. Be is nyújtottak már egy olyan módosító javaslatot az adatvédelmi és digitális információs törvényhez, ami amely többek között korlátozná a cégeket, hogy adatokat küldhessenek olyan országokba mint Kína vagy Oroszország.

Tom Tugendhat biztonságért felelős miniszter korábban megerősítette, hogy az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja vizsgálja a TikTokot, ugyanakkor ettől még nem biztos, hogy be is tiltanák.

A TikTok azzal védekezik, hogy az amerikai és európai felhasználóik adatait eleve az amerikai Texasban, Malajziában és Szingapúrban tárolják, de tavaly az adatokat elkezdték átvezetni Norvégiába és Írországba

Az amerikai lehetséges tiltás miatt az Egyesült Királyságon kívül még Ausztráliában és Kanadában is felvetették a kínai app teljeskörű betiltását.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×