eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium a félidős kongresszusi választások után három nappal, 2022. november 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Washington: az USA újból szállítana fegyvereket Ukrajnának

Nevük elhallgatását kérő amerikai kormánytisztviselők azt közölték, hogy a Biden-adminisztráció hamarosan 400 millió dollárnyi fegyvert küld Kijevnek.

A segély finanszírozásához a pénz az amerikai hadsereg beszerzései után maradt összegekből származik - írja a Reuters. A brit hírügynökség emlékeztet rá, hogy az USA hadserege sok fegyvert és felszerelést adott át a saját készleteiből, és ezeket folyamatosan pótolják. Az utolsó vásárlás tavaly decemberben volt, de akkor teljesen kimerítették a rendelkezésre álló kereteket.

Az azóta fel nem használt összegek némi lehetőséget biztosítanak az Biden-kormányzatnak arra, hogy folytassa Ukrajna katonai segélyezését. A jelenleg hatalmon lévő demokraták a háború kitörése óta aktívan támogatják az oroszok ellen küzdő ukránokat. Ellenben az ellenzéki republikánusok és Donald Trump korábbi elnök ellenzi a kijevi kormányzat segélyezését.

A washingtoni képviselőház republikánus elnöke, Mike Johnson hónapok óta nem hajlandó napirendre tűzni a Kijevnek korábban beígért támogatás szavazását. Viszont a törvényhozás alsó házának jóváhagyása nélkül az amerikai kormány sem tudja folyósítani a 60 milliárd dolláros segélyt.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×