eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
dpatop - 04 March 2024, North Rhine-Westphalia, Aachen: Fire department on duty outside a hospital in Aachen. The police are on duty due to a possible threat situation at the Luisenkrankenhaus hospital in Aachen. There are indications of this, according to a statement on Monday evening. The possible threat came from a woman in the hospital, said a Cologne police spokeswoman. Photo: Henning Kaiser/dpa (Photo by Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images

Lelőtték az aacheni kórházban fenyegetőző idős nőt

A német rendőrség elfogta a magát az aacheni kórházban elbarikádozó, a személyzetet vaktölténnyel töltött fegyverrel fenyegető 65 éves eschweileri nőt – közölte a rendőrség kedden.

A nőre a rendőrök rálőttek, súlyosan megsebesült, de rajta kívül senki sem sebesült meg a hétfő éjszakai rajtaütés során.

„Mivel a nő nem reagált többszöri felszólításra sem, a rendőrök lőfegyverrel vetettek véget a kialakult veszélyhelyzetnek” – áll a hatóságok közleményében.

A 65 éves nő késő délután lépett be az egészségügyi intézménybe, ahol később füstképződésre lettek figyelmesek. A hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, mi okozta a tüzet, amelyet még az este folyamán eloltottak. Később kiderítették, hogy a támadó előzőleg felgyújtotta saját lakását is, amely teljesen kiégett.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×