eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Joe Biden amerikai elnök beszél a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott kétoldalú megbeszélésén Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Navalnij családjával találkozott Biden

Az amerikai elnök az orosz ellenzéki vezető feleségével, Julija Navalnajával és lányával, Dasával Kaliforniában találkozott.

Újságíróknak nyilatkozva az amerikai elnök "hihetetlen bátorságú emberként" jellemezte Navalnijt. Hangsúlyozta, hogy Washington széles körben tervez további szankciókat kivetni Oroszországra.

„Holnap szankciókat fogunk bejelenteni (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) ellen, aki felelős haláláért" - jelentette ki Biden.

Victoria Nuland megbízott külügyminiszter-helyettes a nap folyamán közölte, hogy szankciók százait tervezik a napokban bejelenteni azok ellen, akiket felelősnek tartanak Navalnij haláláért. Mint mondta, a legtöbb büntetőintézkedés Putyin hadigépezetét fogja sújtani bezárva a szankciós rendszeren meglévő hézagokat.

A szankciók bevezetését az ukrajnai háború kitörésének második évfordulójára, február 24-re időzítik.

A Fehér Ház közleménye szerint Biden szívből jövő részvétét fejezte ki Navalnij családjának.

A bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista és politikus pénteken, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 éves büntetését töltötte. Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat tájékoztatása szerint Navalnij séta után hirtelen rosszul lett, eszméletét vesztette és meghalt. Halálhíre nemzetközi felháborodást váltott ki, számos ország bekérette a helyi orosz nagykövetet.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×