eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ji Vang kínai külügyminiszter (b) és thaiföldi hivatali partnere, Parnpree Bahiddha-Nukara, miután sajtótájékoztatót tartottak Bangkokban 2024. január 28-án. A két ország megállapodást kötött, amely szerint 2024 márciusától állampolgáraik vízummentesen utazhatnak a két ország között.
Nyitókép: MTI/EPA/Narong Szangnak

Peking játszik a szavakkal, amikor a fegyverekről beszél

Peking nem ad el halált okozó fegyvereket Oroszországnak az Ukrajna elleni háborújához - közölte Vang Ji kínai külügyminiszter ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával.

A két külügyminiszter a Münchenben rendezett biztonságpolitikai konferencia keretein kívül tartott kétoldalú megbeszélést szombaton. A pekingi közlemény szerint Vang közölte Kulebával, hogy Kína "nem használja ki a helyzetet a maga javára, és nem ad el halált okozó fegyvereket konfliktusövezeteknek vagy konfliktusban részt vevő feleknek".

"Bárhogy is változik a nemzetközi helyzet, Kína reméli, hogy a kétoldalú kapcsolatok Kína és Ukrajna között jól fejlődnek, és továbbra is a két nép javát szolgálják" - jelentette ki Vang. Ismételten köszönetet mondott Ukrajnának, amiért segített a kínai emberek biztonságos evakuálásában a harcok sújtotta területekről. "A kínaiak ezt soha nem felejtik el" - fűzte hozzá a külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy Kína ragaszkodik a háború politikai úton történő rendezéséhez, és a béketárgyalások előmozdításához.

"Továbbra is konstruktív szerepet fogunk játszani a háború mielőbbi befejezésében és a béke helyreállításában. Még ha csak egy csepp remény is van a békére, Kína nem adja fel erőfeszítéseit" - hangoztatta Vang.

Az ukrán külügyminiszter a X közösségi portálon azt írta, hogy kínai partnerével megvitatta a kétoldalú kapcsolatokat - beleértve a kereskedelmet - és az igazságos és tartós béke helyreállításának szükségességét Ukrajnában. "Megállapodtunk abban, hogy fenn kell tartani az ukrán-kínai kapcsolatokat minden szinten, és folytatni kell a párbeszédet" - közölte Kuleba.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×