eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
BURSA, TURKIYE - FEBRUARY 15: Turkish Gendarmerie General Command members follow the rescue efforts for the crew of the 69-meter-long BATUHAN A, which took on water and sank in southern Sea of Marmara as rescue efforts continue from air, land and sea in Bursa, Turkiye on February 15, 2024. (Photo by Sergen Sezgin/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Sergen Sezgin/Anadolu via Getty Images

Márványt szállító hajó süllyedt el a Márvány-tengeren, többen eltűntek

Elsüllyedt egy márványt szállító teherhajó csütörtök reggel a Márvány-tengeren, a személyzet hat tagja eltűnt.

A parti őrség mentőhajókat és egy repülőgépet küldött az eltűntek felkutatására - közölte az X-en Ali Yerlikaya török belügyminiszter, aki szerint a balesetet a rossz időjárás okozhatta. A meteorológiai szolgálat heves esőzést jósolt a térségre egészen péntekig.

A 70 méteres hajó a Dardanellák partjainál fekvő, márványbányászatáról híres Márvány-szigetről szállított márványt Bursa város kikötőjébe, amikor Imrali-szigetnél - , mintegy 50 kilométerre Isztambultól délre - vészjelzést adott le, majd elsüllyedt.

A török hatóságok úgy tudják, hogy az eltűntek mind török állampolgárok. A hajótörés feltételezett helyén egy üres mentőcsónakot találtak.

(A nyitóképen: török csendőr is részt vesz a Batuhan teherhajó legénységének keresését. Az eltűnteket a levegőből és hajókról is keresik.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×