eur:
390.28
usd:
365.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Alig bírtak a mercis ámokfutóval, de az üldözés végén jött az igazi meglepetés – videó

Kilenc járőrkocsi üldözte a Zágráb belvárosán száguldozó Mercedest. Végül egy útszéli oszlop sietett a rendőrök segítségére, amely végül megálljt parancsolt a fehér luxuskocsinak. A hatóság emberei alaposan meglepődtek, amikor azonosították a sofőrt.

A hatóság embereit már az is megdöbbentette, amikor bemérték, hogy a Mercedes időnként km/órára gyorsult fel a nem túl széles belvárosi utcákon – írja az Index.

A Mercedes több autót elsodort, egy építkezési állványzatot ledöntött. Még akkor sem lassított, amikor egy piros lámpánál feltorlódott járművek állták az útját. Ehelyett átvágott a szemközti sávba, amelyben vesztére egy terepjáró haladt vele szemben.

A rendőrök nehezen állták az iramot.

A Mercedes szinte fékezés nélkül csapódott a terepjáró hátsó bal felébe, aztán egy, a zöldre váró autónak ütközve megpördült, és csak akkor állt meg végképp, amikor belegyűrődött, majd elakadt az előkelő Esplanade Szálló előtt felállított oszlopban – idézi a horvát Indexet a híroldal.

Ekkor tucatnyi rendőr „vetette rá magát” a hosszú időn át üldözött kocsi sofőrjére. A kiparancsolt vezető nehezen boldogult a beszorult ajtóval. Végül kiszállt, és a rendőrök az úttestre kényszerítették annak ellenére, hogy hófehér nadrágja és felsője tökéletes összhangban állt a Mercedes törtfehér színével. A hosszú, fekete hajú sofőr a bilincset sem úszta meg.

A sofőr hidegvérűen azzal próbált meg védekezni, hogy rendőr szeretne lenni, bár tisztában van azzal, hogy közelgő születésnapját alig három hét múlva a rácsok mögött tölti. Ennek azonban kicsi a valószínűsége.

Kiderült ugyanis, hogy kiskorú – csupán tizenkét éves.

A közelgő születésnapján tölti be a tizenharmadikat.

A kislánynak értelemszerűen nincs jogosítványa, meg kell hagyni viszont, hogy az ütközések dacára is bravúrosan vezetett. Hogy vakmerően, az biztos. Viszont rejtélyes, hogyan tanult meg ilyen jól bánni a kormánnyal.

A mostani gyorshajtó kislány ellen korára való tekintettel nem indítható eljárás. Édesanyja – egyben a Merci tulajdonosa – azonban nem ússza meg egykönnyen – olvasható mások mellett.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×