eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gyászolók kísérik utolsó útjára a Bejrúttól délre fekvő Dzsbaában 2023. november 23-án Abbász Raádot, az Iránból támogatott, libanoni síita milícia, a Hezbollah parlamenti frakcióvezetőjének, Mohamed Raádnak a fiát, aki négy harcostársával életét vesztette egy izraeli légicsapásban a dél-libanoni Bejt Dzsahúnban előző nap.
Nyitókép: MTI/EPA/Vael Hamzeh

Izraeliek megölték a Hezbollah egyik parancsnokát

Izrael Dél-Libanon elleni hétfői támadásában meghalt a Hezbollahon belüli elitegység, a Radván ezred egyik magas rangú parancsnoka - közölte három biztonsági forrás a Reuters hírügynökséggel.

A források szerint a parancsnok, Visszám al-Tavil az ezred egyik egységének helyettes vezetője volt. A biztonsági források továbbá közölték, hogy a parancsnokon kívül egy másik Hezbollah-harcos is meghalt, amikor autójukat találat érte a libanoni Madzsdal Szelmnél.

Az izraeli bombázásokban több mint 130 Hezbollah-harcos halt már meg Libanon déli részén, mióta a Hamász október 7-i, Izraeli elleni támadása után megkezdődtek a határokon átnyúló harcok. A bombázásokban további 19-en haltak meg Szíriában.

A Hezbollah főtitkára, Hasszán Naszrallah a múlt héten két televíziós beszédében figyelmeztette Izraelt, hogy ne indítson teljes körű háborút Libanon ellen.

"Bárki, aki velünk szemben háborúban gondolkozik - egy szóval: megbánja" - mondta a főtitkár.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×